VIDEO

The Oil Factor: Behind the War on Terror.
Online-video - DOKUMENTARFILM OM OLIE-FAKTOR BAG 'KRIGEN MOD TERROR'
Dokumentaren (ovenfor) hedder "The Oil Factor: Behind the War on Terror." Den undersøger sammenhængen mellem olie-interesser og nuværende amerikanske militære interventioner. Det omfatter originale optagelser skudt over en periode på fire måneder i Irak, Pakistan og Afghanistan samt mange interviews med en lang række personligheder herunder Bush-regeringens embedsmænd. Filmen er produceret af Gerard Ungerman og 'Audrey Brohy of Free-Will Productions'.

KILDE: http://video.google.com/videoplay?docid=1130731388742388243

 

RELATERET:

Olie-imperiet - den skjulte historie bag 9/11 ?
Dr. Niels H. Harrit & Dr. Steven E. Jones: Sprængstof i WTC-støv
Wolfowitz advarer om et nyt 'Pearl Harbor' måneder før 9/11-angrebene.

Diverse 9/11-film med danske undertekster.

Halliburton og Dick Cheney - Profitable krige efter 9/11.

Dansk 9/11-bog: "11. september 2001 - Stadig ingen svar II", udg. 15.01.2011.

Diverse 9/11-film med danske undertekster - se dem gratis online.
Mere Info

Olie-faktoren bag 9/11 og 'Krigen Mod Terror'.

Den nye dokumentarfilm "The Oil Factor: Behind the War on Terror" analyserer sammenhængen mellem olie-interesser og nuværende amerikanske militære interventioner. Den omfatter originale optagelser skudt over en periode på fire måneder i Irak, Pakistan og Afghanistan samt mange interviews med en lang række personligheder herunder Bush-regeringens embedsmænd.

 

KILDE: http://www.youtube.com/watch?v=6afjdjjG1mI

(03. marts 2007)

 

Mere end 130.000 amerikanske soldater er på jorden i Irak og 'body-bags' fortsætte med at komme tilbage til amerikansk jord. Mens invasionen og besættelsen af Irak dominerer de politiske diskussioner og debatter forud for valget den 2. november, har begge hoved-kandidater lovet at "vinde krigen i Irak."

Sideløbende med den amerikanske valgkamp er en ny dokumentarfilm netop er blevet frigivet, som analyserer, hvad mange opfatter som det centrale USA's motiv for krigen. Dette motiv er olie.

Dokumentaren (t.h.) hedder "The Oil Factor: Behind the War on Terror." Den undersøger sammenhængen mellem olie-interesser og nuværende amerikanske militære interventioner. Det omfatter originale optagelser skudt over en periode på fire måneder i Irak, Pakistan og Afghanistan samt mange interviews med en lang række personligheder herunder Bush-regeringens embedsmænd. Filmen er produceret af Gerard Ungerman og 'Audrey Brohy of Free-Will Productions'.

**

 

MARC GARLASCO: Under krigen havde amerikanerne havde en gruppe af mål, som de kaldte "høj værdi mål." Det var de irakiske ledere. De bombede dem i byerne. Problemet med dette var bare, at man måtte have tusindvis af kilo våben ind i civile områder. De tog 50 skud på den irakiske ledelse og de ikke havde ramt et eneste.I denne nul træffere ud af 50 skud mod de irakiske ledere, blev der dræbt mange, mange civile.

 

DR. MOHAMED ASSAN: Vi er nødt til at modtage mange, mange tilskadekomne patienter fra bombningerne, så det er en stor opgave for fem læger på dette hospital at modtage alle de skadelidte patienter i et område som dette. På det tidspunkt var hospitalet fyldt med lig. Haven var det eneste sted at opbevare disse organer.

 

ED ASNER: Efter en kort og nem krigsførelse lander George Bush på hangarskibet "USS Lincoln" ud for San Diego, Californien.

 

George W. Bush: Kampen i Irak er en sejr i en krig mod terror, der begyndte den 11. september 2001. America er taknemmelig for et veludført arbejde.

- Jeg fik en klar fornemmelse af, at hvad vi gjorde i Pentagon, eller hvad den neo-konservative gruppe gjorde i Pentagon for så vidt angår en Mellemøsten-politik ikke kun var at fabrikere løgne for forsvarsminiseriet, men også at skubbe løgnene videre til mainstream-medierne.

 

LT. COL. DR. KAREN KWIATKOWSKI

 

MARC GARLASCO: George Bush sagde nu, at dette var den mest humane krig, der nogensinde var udtænkt, men civile døde stadig. Deres død var ikke human.

 

ED ASNER: Efter at have hørt så meget fra Washington om, hvor farlig Saddam Hussein var, kom den totale mangel på modstand fra det irakiske militær i og omkring Bagdad som en reel overraskelse.

 

ANDREW SHLAPAK: Den modstand, vi havde, var ikke særlig meget stor. Den eneste større trussel vi havde, var guerillakrigen, og på visse tidspunkter, skete der næsten intet overhovedet. Nogle uheld vi havde, var da vi kørte i en grøft om natten. Det er dybest set den eneste reelle trussel, vi havde ved at gå i Irak.

 

LT. COL. DR. KAREN KWIATKOWSKI: De oplysninger, der blev sendt ud om. at Saddam Hussein udgjorde en fare for USA eller for De Forenede staters interesser, blev groft overdrevet. Sanktionerne havde svækket Saddam Hussein. Den lange krig mod Iran var han aldrig rigtig kommet sig over. Og helt ærligt var han blevet bombet af os med håndhævelse af ikke-flyveforbudszonerne over en halv snes år - så stort set havde vi elimineret enhver mulighed for, at han ville være i stand til at rekonstruere sit militær.

 

Zbigniew Brzezinski: Det grundlæggende problem er, at den helt afgørende begrundelse for at gå i krig, var, at Irak besidder - jeg understreger ordet besidder - masseødelæggelsesvåben, som udgjorde en alvorlig fare for at USA. Naturligvis, har det vist sig ikke at være sandt. Og det er meget alvorligt problem, der skader amerikanske globale troværdighed.

 

LT. COL. DR. KAREN KWIATKOWSKI: Det politiske perspektiv, at Saddam Hussein skal gå ikke var baseret på efterretning. Det blev formuleret og udviklet - og formuleret meget offentligt under Clinton-administrationen og endda en smule under Bush I, forløberen for Bill Clinton. Det blev formuleret gennem forskellige organisationer som "projektet for et nyt amerikansk århundrede" (Project for a New American Century, PNAC), American Enterprise Institute, og andre, der er havde en sag, der sagde, at Saddam Hussein skulle fjernes.

- Vi er ikke specielt bekymrede for diktatorer, så længe de er på vores side, og de gør, hvad vi fortæller dem.

 

LT. COL. DR. KAREN KWIATKOWSKI

 

ED ASNER: Anvendt i planlægningen af fjernelsen af Saddam Hussein er Project for a New American Century (PNAC), der har hovedsæde i Washington, DC, denne tænketank omfatter disse medlemmer som vice-præsident Dick Cheney, forsvarsminister Donald Rumsfeld, forsvars-konsulent Paul Wolfowitz og Florida's guvernør Jeb Bush. Politisk tæt på det israelske Likud-partiet, er gruppen åbent fortaler for et amerikansk lederskab, et behov for at øge forsvarsordfører militær-udgifterne betydeligt, at udfordre lande, som er fjendtlige for USA's interesser og værdier ... ... ... Mens traditionelle amerikanske konservative er mere fokuseret på at tage sig af problemer inden for landets grænser, er disse selv-proklamerede 'neo-conservatives' fokuseret på at fremme USA's økonomiske og militære dominans world-wide.

 

Gary SCHMITT: Jeg tror, at den amerikanske offentlighed meget hurtigt kom til den konklusion efter 9/11, at Irak var involveret i 9/11 ... ... ...

... ... ...

 

LT. COL. DR. KAREN KWIATKOWSKI: Jeg fik en klar fornemmelse af, at hvad vi gjorde i Pentagon, eller hvad den neo-konservative gruppe gjorde i Pentagon for så vidt angår en Mellemøsten-politik ikke kun var at fabrikere løgne for forsvarsminiseriet, men også at skubbe løgnene videre til mainstream-medierne.

 

ED ASNER: I sin søgen efter gyldige eller fabrikerede beviser mod Saddam Hussein allierede Bush-administrationen sig med en internationalt eftersøgt forbryder. Den selv-proklamerede irakiske oppositionsleder, Ahmed Chalabi.

- Der var et enormt pres for at få ophævet sanktionerne mod Irak. Var sanktioner blevet ophævet eller delvist ophævet, kunne Irak kunne været blevet fyldt med europæere, russere, kinesere, japanere - alle slags folk. Ingen amerikanere eller briter.

 

LT. COL. DR. KAREN KWIATKOWSKI

 

Randa Habib: Ahmed Chalabi har boet i Jordan. Han kørte væk fra dette land den 11. august 1989. Han var formand for en bank, Benzin Bank, og han var anklaget for underslæb. Han er blevet dømt in absentia ved en militær domstol i Jordan til 22 års fængsel, og han er ansvarlig for over 1 milliard dollars i tab. Det er, hvad retten har sagt.

 

LT. COL. DR. KAREN KWIATKOWSKI: Den vigtigste ting, der skete, var den indflydelse, Ahmed Chalabi besad. På kontoret jeg var på, så jeg Ahmed Chalabi. Han kom for at besøge Bill Luti. Der var en militær officer, som arbejdede i 'Office of Special Plans' hvis job blev beskrevet for mig som Ahmed Chalabi's manager. Han ville arrangere møder downtown. De rejste til London for at mødes med medlemmer af INC Ahmed blev en vigtig kilde til en masse af de historier, der gik på, at Saddam Hussein havde enorme mængder af uspecificerede masseødelæggelsesvåben, at han enten ville bruge dem direkte mod amerikanske interesser eller give dem til terrorister, der ville gøre det samme.

 

ED ASNER: I juni 2004, anklaget denne gang for falskmøntneri afirakiske penge, flygter Ahmed Chalabi igen fra retsvæsenet. Han flygter fra Irak, hvor han var blevet udnævnt af Bush-administrationen til det såkaldte 'Iraqi Governing Council' (det irakiske styrelsesråd). For præsident Bush kom dette som noget meget pinligt, der bragte ham i forlegenhed i forbindelse med krigen i Irak. I april 2004 erkendte statssekretær Colin Powell offentligt, at havde han vidst, at Irak ikke virkelig udgjorde en trussel mod freden, ville han ikke have støttet krigen. Han bebrejder C.I.A. under ledelse af George Tenet for at have givet mangelfuld efterretning, men han tilføjer hurtigt, at præsident Bush havde ret i sin beslutning om at fjerne det, han kalder en forfærdelig despotisk leder. John Negroponte blev udnævnt til USA's ambassadør i FN af præsident Bush i 2001, og som sådan blev den amerikanske 'sælger' af krigen mod Irak i FN. I 1980'erne, mens John Negroponte var ambassadør i Honduras, var CIA involveret i hemmelige operationer i Mellemamerika, herunder uddannelse af lokale dødspatruljer med ansvaret for mange centralamerikanske venstreorienterede modstanderes forsvinden. I juni 2004 udnævnes Negroponte til amerikansk ambassadør i Irak. På baggrund af Bush-regeringens tilsyneladende bekymring for diktatur i Irak kommer udnævnelsen af John Negroponte som et overraskende valg.

- Men vi og Storbritannien havde bombet Irak i 12 år. Havde sanktionerne været fjernet mens Saddam Hussein stadig var ved magten, ville vi ikke have fået nogen kontrakter, endsige muligheder for at investere i Irak. Desuden ville vi have givet afkald på muligheden for at kunne angribe Irak på et hvilket som helst tidspunkt, fordi Irak ville have været fyldt med udlændinge.

 

LT. COL. DR. KAREN KWIATKOWSKI

 

LT. COL. DR. KAREN KWIATKOWSKI: Vi er ikke specielt bekymrede for diktatorer, så længe de er på vores side, og de gør, hvad vi fortæller dem. Demokrati er ikke årsagen til, at vi gik derind. Den vigtigste årsag er ønsket om en geo-strategiske regional dominans i relation til energiforsyning. En anden årsag til denne invasion på det tidspunkt var arbejdet med at få ophævet sanktionerne. Der var et enormt pres for at få ophævet sanktionerne mod Irak. Var sanktioner blevet ophævet eller delvist ophævet, kunne Irak kunne været blevet fyldt med europæere, russere, kinesere, japanere - alle slags folk. Ingen amerikanere eller briter. Men vi og Storbritannien havde bombet Irak i 12 år. Havde sanktionerne været fjernet mens Saddam Hussein stadig var ved magten, ville vi ikke have fået nogen kontrakter, endsige muligheder for at investere i Irak.

Desuden ville vi have givet afkald på muligheden for at kunne angribe Irak på et hvilket som helst tidspunkt, fordi Irak ville have været fyldt med udlændinge. Det andet aspekt for mig - men et mindre aspekt - har at gøre med Saddam's ønske i november 2000 om at skifte til euroen for al hans olie for mad-eksport ("Oil For Food Export"). Han havde været på dollar i årtier. Han besluttede at skifte til euroen. Havde han startet en fuld produktion af hans olie og havde han fortsat med at handle med olie for euros og ikke dollars, ville det faktisk har haft en indflydelse på USA således, at centralbanker i verden ville være mere gunstige i retning af euroen og mindre til dollaren.

 

 

 

SE ONLINE VIDEOEN, "THE OIL-FACTOR: BEHIND THE WAR ON TERROR", ØVERST TIL HØJRE.

--

 

 

 

KILDE: http://video.google.com/videoplay?docid=1130731388742388243

--

 


911avisen@911avisen.dk